Skip to main content

Individuele begeleiding

Voor meer energie en plezier

Het aanpakken van de onderliggende oorzaken van jouw stress of burn-out gerelateerde klachten.

Herken je dit?

Voel je je regelmatig gespannen, onzeker, pieker je of slaap je niet goed? Mogelijk heb je al verschillende dingen geprobeerd die toch niet voldoende hielpen. Heb je van de huisarts te horen gekregen dat je een burn-out hebt of ben je daarvan herstellende?

Vraag een gratis verminder-je-stress gesprek aan

Zou je dit graag willen

Verlang je ernaar om weer te kunnen ontspannen en meer energie te hebben? Wil je graag inzicht in waar jouw ongemak vandaan komt? En daarbij natuurlijk een duurzame oplossing waardoor jij weer steviger en met meer plezier in je (werkzame) leven komt te staan?

Na dit traject ken je jezelf veel beter. Je weet beter waar je kansen, valkuilen en grenzen liggen en hoe je die kunt bewaken. Je weet beter wat je kunt en moet doen om jezelf in balans te houden. Je hebt weer meer energie en meer (werk)plezier, in je huidige, of in een andere functie.

Dit kun je verwachten

Ik bied je een individueel coachingstraject waardoor jij gaat snappen waarom je steeds weer in dezelfde stress gerelateerde patronen terecht komt. We gaan kijken welke triggers er zijn die maken dat jij je gespannen of onzeker gaat voelen: daar gaan we gelijk mee aan de slag. We gaan echt de diepte in – vaak tot in je kindertijd – waardoor er werkelijk iets kan veranderen in hoe jij vanuit overlevingspatronen met de dingen om gaat. Patronen die ooit behulpzaam waren en die je nu in de weg zitten.

Praktische informatie

In een traject van 6 sessies krijg je inzicht in wat er (steeds weer) bij je gebeurt waardoor er stress ontstaat. Je gaat voelen (emotioneel en qua energie) wat dit met je doet én wat je hierbij denkt. Op deze wijze leer je je niet helpende geloofsovertuigingen kennen en los laten. Herkennen, erkennen, rouwen, accepteren en loslaten is een proces dat je alleen niet makkelijk kunt, anders had je het waarschijnlijk allang gedaan. Ik ben er voor je om je bij dit proces te ondersteunen.

Vragenlijst en behandelplan
Als je je aanmeld voor het individuele begeleidingstraject stuur ik je eerst een vragenlijst. Deze vul je in en stuur je voor aanvang van de eerste sessie retour. Tijdens de eerste sessie onderteken je het behandelplan en bespreken we de vragenlijst en eventueel aanvullende informatie. Het kan ook zijn dat we gelijk aan de slag gaan.

Methoden
Ik zet wat zich afspeelt in je hoofd graag uit in de ruimte zodat jij goed kunt zien wat er bij jou gebeurt. Ik maak daarbij gebruik van Gestalt (stoelenwerk), Bio-energetica (lichaamswerk), Mindfulness en (Familie) Systemisch werk. Uiteraard volg ik dat wat jij aangeeft als werkpunt.

Dit 3 maanden persoonlijk begeleidingstraject dat geheel op jouw hulpvraag is afgestemd kost je € 495,-. Hiervoor krijg je een uitgebreide intake en 6 sessies op maat van 1 uur.

Ja! Ik meld mij aan

Waarom Carien?

Ik ben lichaamsgericht therapeut (2016) en mindfulnesstrainer (2014) en ben volledig en liefdevol aanwezig voor jou en jouw proces. Ik heb al veel mensen mogen helpen die gebukt gingen onder langdurige of acute stress, burn-out of daar herstellende van waren. Ik ondersteun je graag bij jouw zelfonderzoek naar de diepere oorzaken van de door jouw ervaren problematiek. Ik had zelf in 2012 een burn-out en ben er met de technieken die ik ook graag inzet voor jou, steviger en gelukkiger uitgekomen. Wil je meer weten? Hier lees je meer over mij.

Lees meer over mij

Ervaringen van klanten

Tjitske kwam bij mij met burn-out gerelateerde klachten, waaronder chronische hyperventilatie.

“Ik heb nog steeds wel wat hyperventilatieklachten, maar ik kan de klachten beter plaatsen. Ik kan ze beter accepteren en daardoor zijn ze minder erg. Ik ben heel tevreden over de therapie. Ik zie uit naar de sessies en Carien is een rustige, empathische therapeut met een fijne stem. Dit is behulpzaam bij de meditaties, die overigens helemaal niet zweverig zijn. Ik heb meer rust in mijn hoofd en in mijn lijf. De tips kan ik goed toepassen. Ik wil nog niet stoppen met de begeleiding omdat ik nog verder in balans wil komen.”

Frank kwam met stress gerelateerde klachten vanwege een moeilijke beslissing die hij moest nemen.

“Ik heb goede begeleiding gehad in zowel een stukje crisismanagement als het onder ogen zien van de keuzes die ik moet maken. Ik durf meer voor mezelf te staan en ook meer te vertrouwen op mijn gevoel. Ik ben heel erg tevreden over de therapie en voel me enorm geholpen en gehoord. Zonder waardeoordeel! Ik heb meer rust gekregen in waar ik voor wil gaan staan. Echt vanuit mij, en niet vanuit anderen. Systemisch kijken gecombineerd met meer vanuit gevoel leven heeft me ook breder naar dingen laten kijken. En ook dat meenemen in keuzes. Ik ervaar Carien als een enorme fijne therapeut. Ze is empathisch en kritisch op een opbouwende manier. Ze stelt de juiste vragen en is flexibel in haar aanpak.”

Ja! Ik meld mij aan