Skip to main content

Stress reductie training

Voor meer rust en focus

Ervaringsgerichte groepstraining om anders om te leren gaan met stress: voor meer rust en focus.

Herken je dit?

Zit je niet zo lekker in je vel? Ben je onrustig of voel je je opgejaagd en wordt het je af en toe gewoon een beetje te veel? Heb je zo nu en dan een kort lontje en kun je minder genieten van de dingen die je eerder wel leuk vond?

Vraag een gratis verminder-je-stress gesprek aan

Zou je dit graag willen

Verlang je ernaar om weer te kunnen genieten van kleine dingen? Om meer rust te vinden in de hectiek van de dag. Om je lijf makkelijker te kunnen ontspannen en je niet voortdurend zorgen te lopen maken?

Door 8 weken lang dagelijks te oefenen met mindfulness ga je anders kijken naar alles wat zich in jou voordoet. Je gaat zien wat je stress triggers zijn én je gaat zien hoe jij daar op reageert. Jouw reactiepatroon kan er voor zorgen dat je stress toeneemt en aanhoudt. Door de oefeningen en de andere manier van omgaan met stress, die je in de training aanleert, leer je je stress niet langer te voeden maar er bij aanwezig te blijven. Je drukt het niet weg en gaat er niet mee in gevecht. Je erkent dat het er is. Op deze wijze ontwikkel je een gezonder (re)actie patroon waardoor de stress afneemt. Dit vergroot je draagkracht, rust en focus.

“Mindfulness is de bereidheid en vaardigheid om bij elke situatie en elke ervaring aanwezig te zijn met open interesse, mildheid en zorgzaamheid.”

Dit kun je verwachten

De stress reductie training is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, positieve psychologie en mindfulness. De training richt zich op het omgaan met wat er nu is, ook als dit onplezierig is, zoals bij symptomen van stress en ongemak. Deze training wordt al 40 jaar gegeven en is wetenschappelijk onderbouwd. Zie de factsheet voor meer informatie. Hierdoor kan deze mindfulness-based stress reductie training (mbsr) in aanmerking komen voor vergoeding, informeer hiervoor bij je werkgever of zorgverzekeraar.

Praktische informatie

8 weken groepstraining
De ervaringsgerichte stress reductie training geef ik in een groep van maximaal 12 personen en duurt 8 weken. Elke week is er een les van 2 uur met een korte pauze. We zitten op een stoel of een yogakussen al naar gelang jouw mogelijkheden en voorkeur.

De training heeft een vaste opbouw en structuur waarin de theorie, de oefeningen en het met elkaar uitwisselen over de oefeningen centraal staan. Gedurende deze 8 weken oefen je in een vaste groep waardoor je je snel vertrouwd zult voelen.

Werkboek
Je krijgt een werkboek zodat je thuis nog eens rustig na kunt lezen wat besproken is tijdens de les. Thuis mediteer je liefst ongeveer 30 minuten per dag om ook daadwerkelijk iets te kunnen veranderen in je gewoontepatronen. Je krijgt toegang tot door mij ingesproken meditaties. Ik heb een aantal meditaties alvast voor je op mijn website gezet. Je kunt ze nu direct al beluisteren.

Je krijgt een telefonisch intakegesprek adhv een door jou ingevuld vragenlijstje. Bij aanvang van de lessen ontvang je het uitgebreide lesboek met werkbladen en krijg je toegang tot de audiobestanden (meditaties) zodat je thuis kunt oefenen. Je kunt kosteloos deelnemen aan de mindfulness verdiepingsdag. Deze training kost €495,- pp.

Data, tijden en locatie

De eerstvolgende training start op woensdag 5 juni 2024 om 19:30-21:30 uur. En is daarna 8 weken lang op de woensdagavond. De laatste les is op 24 juli 2024.

Stiltedag 

Behoefte aan ontspanning en verdieping? Op zaterdag 6 april geef ik een stiltedag in Meppel. We gaan mediteren, lichte yoga oefeningen doen en wandelen in stilte. Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren en bent van harte welkom van 10:00 uur tot 15:00 uur. Je neemt je eigen boterham mee, ik zorg voor veganistische soep, koffie en thee. Kosten €25,- pp.

Locatie voor beide activiteiten is Zentrum, Meppel.

Ja! Ik meld mij aan

Waarom Carien?

Ik kom uit het basisonderwijs en de volwassenen educatie en werk nu als psychosociaal therapeut, daarnaast ben ik mindfulness- en compassie trainer. Ik heb al heel wat stress reductie trainingen mogen geven, aan volwassen, kinderen, de politie, zorgprofessionals en aan mensen met een chronische ziekte. Ik bied mindfulness in company aan op de basisschool. Ik mediteer ruim 20 jaar in de traditie van Thich Nhat Hanh en sta ingeschreven in het Landelijk Mindfulness Register. Mindfulness als tool voor stress reductie heeft mij veel gebracht, dat gun ik jou ook. Wil je meer weten? Hier lees je meer over mij.

Lees meer over mij

Ervaringen van klanten

“De rust en openheid waren top! Carien heeft duidelijk ervaring en weet waar ze het over heeft. Ze heeft ook nog eens een hele prettige stem wat tijdens deze training best belangrijk is.”
Patty

“Fijne training in een hele leuke groep. Je hebt de juiste uitstraling omdat je op een rustige, duidelijke manier mindfulness kan uitleggen en toepassen.”
Hannah

“Ik heb Carien als prettig en rustig ervaren. Ze oordeelde totaal niet. Liet mij in mijn eigen waarde en ondersteunde waar nodig. Ze wist mij duidelijk te vertellen wat de oefeningen inhielden. Daardoor kreeg ik volop vertrouwen om thuis verder te oefenen.”
Daan

Ik meld mij aan voor de gratis introductieles