Skip to main content

Over mij

Carien Olbers

Psychosociaal therapeut en mindfulnesstrainer

Wat was…

Vroegkinderlijk trauma (1961)
Gedurende mijn leven heb ik last gehad van ingrijpende ervaringen uit mijn jeugd. Als baby ben ik gescheiden geweest van mijn moeder en later waren er gezinsverzorgsters. Dit maakte dat ik mij lange tijd onzeker heb gevoeld over of ik er wel mocht zijn. Als kleuter viel ik van de hooiwagen (in coma) en heb lang last gehad van hoofdpijn. Ik was angstig en mijn ouders maakten vaak ruzie. Het leed van thuis hield ik op school verborgen.

Doodgeboren kindje (1995)
Ons tweede kindje overleed zonder aanwijsbare reden een week voor de uitgerekende datum. Ik was in shock, maar ging door en binnen een maand had ik een baan aan de andere kant van het land. Drie dagen per week ging ik om 6 uur de deur uit en kwam ik om 8 uur ’s avonds weer thuis. Ik kreeg chronische last van spanningen en voelde me vaak oververmoeid.

Burn-out (2012)
We verhuisden en ik werd leerkracht en intern begeleider op een basisschool. Ik was de schakel tussen school en ouders van een doodziek kind dat later overleed. Het lukte mij niet meer om te focussen, ik verloor mijn zelfvertrouwen en kwam met een burn-out thuis te zitten.

"Ik ben volledig en aandachtig aanwezig bij jouw proces. Je doet het dus niet alleen!"

Wat is…

Van overleven naar leven

Ik zocht steun bij een psycholoog, en alhoewel de gesprekken opluchtten, bleef het verdriet en de angst in mijn lijf voelbaar.

Door de mindfulnesstraining die ik volgde leerde ik anders met mijn piekeren en emoties om te gaan en herstelde ik het contact met mijn lichaam. Ik zocht ook hulp bij een rouw- en verliestherapeut. Met haar steun, heb ik de pijnlijke periodes in mijn leven kunnen helen: het weer ging weer stromen. Ik kon weer genieten van kleine dingen, vooral als ik buiten was, alleen of met anderen. Met mijn hoog gevoeligheid was ik niet langer op z’n plek in het hart van de school.

Omscholing tot mindfulnesstrainer (2014) en psychosociaal therapeut (2016)

Wat ik zelf als helend heb ervaren, pas ik nu met veel liefde toe bij mijn cliënten. Mensen die mij kennen, noemen mij empathisch, rustig en daadkrachtig. Ik krijg van deelnemers aan mijn trainingen vaak terug dat het veilig is, en dat zij zich door mij gezien en gehoord voelen. Als therapeut en trainer ben ik er helemaal voor jou en je proces. Ik gun je van harte dat het ook bij jou weer mag gaan stromen.

Ik sta geregistreerd bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ), ben lid van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en sta ingeschreven als gevorderd trainer bij het landelijk Mindfulness Register en de Vereniging voor Mindfulness trainers Nederland (VMBN). Dit maakt vergoeding vaak mogelijk, vraag hiernaar bij je zorgverzekeraar of werkgever.

Neem gerust contact op